My Skincare routine

IMG_0811.JPG

Din punctul meu de vedere un ten cat mai luminos si cat mai neted este determinat de 3 factori importanti. (Desigur as putea sa spun ca sunt vreo 10 factori….printre care si sportul si controlarea nivelului de stres, dar ma rezum la lucruri pe care fiecare dintre noi le putem face fara un efort  foarte mare care sa perturbe viata noatra de zi cu zi si asa agitata si ocupata).
 • Igiena;
 • Alimentatia;
 • Produse potrivite nevoilor tale.

Igiena

Nici nu stiu cum sa incep sa spun cat este de importanta curatarea tenului seara si dimineata (asta chiar daca nu te machiezi). Poluarea in orase a ajuns din punctul meu de vedere la un nivel alarmant si ne afecteaza din mai multe puncte de vedere, dar acum ma refer strict la ten. Pielea este bariera organismului nostru, ne protejeaza de tot felul de factori poluanti, fie ca vorbim de praf, solventii din produsele de curatenie sau de reziduurile de ardere de la masini, toate in timp isi pun amprenta pe aspectul pielii de aceea este extrem de important sa ne curatam tenul in profunzime si nu doar la suprafata. Tot praful/machiajul cu care avem de a face de-a lungul zilei nu numai ca sta la suprafata tenului, dar intra si in pori.
Acum sa va spun cum imi curat eu tenul in profunzime. Chiar daca folosesc destul de mult machiaj pe timpul zilei (din pura placere si pasiune), nu am probleme cu pori incarcati, cu cosuri sau cu un aspect imbatranit al pielii. Toata viata simt ca am cautat creme minune, dar am ajuns la concluzia ca mai mult sau mai putin, toate fac acelasi lucru, diferenta consta in nume. (exceptie fac produsele naturale care au un avantaj al ingredientelor).
In fiecare dimineata si seara, fara absolut nici o exceptie, imi curat tenul in profunzime cu Foreo si Bioderma Gel. Mi-am cumparat aparatul intr-o perioada in care aveam multe de eruptii pe ten, niciodata nu am avut tenul atat de denivelat si plin de cosuri, am incercat constant sa gasesc motive pentru care era asa, dadeam vina fie pe vreun produs cosmetic, fie pe stres, fie pe hormoni, dar adevarul este ca nu imi curatam tenul corect si porii mei plini de prea multe au inceput sa explodeze.
M-am informat mult pana sa ma conving sa cumpar un aparat de peste 100 euro, oscilam intre Foreo si Clarisonic, dar ce m-a convins ca Foreo este mai potrivit pentru mine este ca il pot folosi zilnic, spre deosebire de Clarisonic care poate fi utilizat 1-2 pe saptamana, dar si faptul ca nu necesita investitii ulterioare, capul Clarisonic trebuie schimbat o data la 3 luni pentru ca aduna bacterii. Foreo este facut dintr-un material antibacterian care este de 35 de ori mai igienic. Datorita pulsatiilor sonice, aparatul elimina 99,5% din impuritatile de pe fata ca praful, uleiul in exces, machiaj sau celule moarte si nu irita absolut deloc tenul, este extrem de gentil.
Cum fac: mai intai imi demachiez tenul cu Bioderma Sensibio H2O si dischete demachiante (aveti grija ca dischetele sa fie din 100% bumbac, sa nu contina microfibre din poliester) apoi imi umezesc tenul, pun aparatul sub un jet de apa dupa care ii pun o pompita de Bioderma pe el si incep sa masez fata. Aparatul are un program de cateva minute si se opreste singur, dupa asta imi aplic crema, masca sau serumul.
Vreau sa spun ca acum la 30 de ani am tenul cu un aspect mult mai tanar si curat decat la 20 de ani si asta in mare parte se datoreaza igienei corespunzatoare, dar si alimentatiei. Daca va vine sa credeti sau nu, aveam 2-3 riduri de expresie pe frunte si in jurul gurii, care acum nu mai exista datorita lui Foreo pentru ca are si efect antiage, elimina celulele moarte si activeaza productia de colagen natural al pielii. Nici nu stiu cum sa il recomand mai mult, mi-a schimbat nu numai tenul dar si increderea in mine, un ten curat te face cu siguranta sa fi mai sigura pe tine.
Mentionez ca este la fel de importanta si curatarea pensulelor de machiaj pentru ca se aduna foarte multe bacterii in ele. Eu le spal cu un sapun solid antibacterian, pensula de fond de ten si pudra cel putin o data la 2 zile, iar restul pensulelor de ochi o data pe saptamana. Beauty Blenderul il spal in fiecare dimineata ca sa il pot folosi umed cand ma machiez.

From my point of view, for a luminous, young and smooth skin, there are 3 main factors that I want to talk about, all equally as important. (I could mention more that 10 factors…among which is sport and controlling the stress level in your life, but I will resume to things that all of us can do without any extra effort in our already hectic and busy lives).
 • Hygiene;
 • Food habits;
 • Products that suit your skin.

Hygiene

I can’t even start to begin to say how important cleaning your skin is every morning and every evening (even if you don’t wear makeup). The pollution in the cities has reached a alarming level and it affects us in many ways, but now I am talking strictly about skin. Our skin is our body’s barrier against all kinds of pollution factors, either it’s dust, cleaning products or fuel gas, in time they all affect our skin’s appearance and that’s why we have to deep clean it and not just on the surface. All the dust/makeup that we have to deal with during the day not only stays on our skin, but also under it in our pores.
Now let me tell you how I deep clean my skin. Even if I use a lot of makeup during the day (just out of pure pleasure and passion), I don’t really have any issues with clogged pores, breakouts or a dull looking skin. I feel like all my life I have been searching for miracle face creams, but I have reached the conclusion that all of them are pretty much the same, the single difference being in the name. (except the natural ones that have the advantage of ingredients).
Every morning and every evening, without any kind of exception, I deep clean my skin with Foreo and the Bioderma gel. I bought this device in a period in which is was desperate, I had a lot of small and large breakouts, I never had such bumpy and uneven skin and I constantly tried to find out why, blaming either a cosmetic product, stress or hormones, but the truth is that I didn’t clean my face properly and my clogged pores just exploded.
I did a lot of research before I convinced myself to buy a over 100 euros device, I was torn between Foreo and Clarisonic, but what convinced me that Foreo is more suited for me is that I can use it daily, unlike the Clarisonic that you can use 1-2 times/week, but also because it doesn’t require future expense like the Clarisonic, where you have to buy a new head brush every 3 months because it builds up bacteria. Foreo is made out of a ultra-hygienic silicone material that resists bacteria buildup and it’s 35 more hygienic. Because of the sonic pulsations, the device removes 99.5% of dirt and oil, as well as makeup residue and dead skin cells, and exfoliats without irritating the skin.
How I do it: Firstly I remove all my makeup with Bioderma Sensibio H2O and cotton pads (make sure that you cotton pads are 100% made out of cotton and not polyester microfibers), then I wet my skin and the Foreo, I put a pump of Bioderma Gel on it and I start to massage my face. The device has a program of a few minutes, then it stops automatically, after that I apply my moisturizer, mask or serum.
I want to mention that now in my 30s my skin looks more healthy and clean than in my 20s and this is mostly because of the proper care, but also because of my eating habits. Believe it or not, I use to have 2-3 expression wrinkles on my forehead and smile area, but they are gone now and it’s all because of the Fore’s anti-age properties, it eliminates the dead skin and it activates the skin’s natural production of collagen. I don’t even know how to recommend it more, because it has not only changed my skin, but also my self confidence and that’s a big deal for me.
I do want to point out that cleaning your makeup brushes/tools is also very important because they build a lot of bacteria. I clean them with a antibacterial bar of soap, my foundation and powder brush at least once every 2 uses, and the rest of my shadow brushes once a week. I clean my Beauty Blender every single morning so that I can also use it damp.

IMG_0814.JPG

Alimentatia

Un alt factor la fel de important este stilul de viata si aici ma refer la obiceiurile noastre de zi cu zi. Daca e sa ma gandesc la o alta schimbare majora a tenului meu, este atunci cand m-am lasat de fumat si de mancat des la fast food. Am inceput sa fumez cu anturajul destul de putin prin liceu, dar o data ce am plecat la facultate fumam chiar mult si asta datorita faptului ca nu mai aveam parintii prin preajma (ei fiind nefumatori convinsi ma certau grav daca ma simteau ca miros a fum de tigara). Sincer nici nu stiu ce imi afecta tenul mai mult, faptul ca fumam mult sau faptul ca mancam extraordinar de prost, numai junk food, cola, KFC, de toate, nu ma abtineam de la nimic (au urmat vreo 10 kg in plus desigur) si bineinteles ca se vede pe ten pentru ca corpul incearca in mod disperat sa ne detoxifice. (v-am pus cu greu si o poza cu mine la 21 de ani, se vede clar ca aveam un stil de viata dezordonat, de la burtica pana la ochi, o imagine care defapt nu ma reprezinta deloc si dupa parerea mea arat mult mai in varsta).
In perioada in care mama s-a imbolnavit si m-am intors in Bacau, am inceput sa ma documentez despre alimentatie, am invatat sa gatesc, am citit cateva carti foarte bune printre care si Studiu China si usor usor mi-am schimbat stilul de viata. Tot cand m-am intors acasa am realizat ca aveam cu mult peste greutatea mea ideala, era un cosmar pentru mine sa port vara blugi scurti sau tocuri…si asa am inceput sa merg la sala si sa renunt la obiceiurile proaste ca fumatul si fast food-ul. Intr-o vara am slabit aproximativ 10 kg. (voi aborda subiectul asta in alt post pentru ca este destul de lung:). Acum nu va imaginati ca nu mai mananc deloc cate un burger sau o pizza, mai ales daca plec intr-o vacanta sau o excursie scurta, dar o fac foarte rar si nu beau decat apa chiar daca mananc la fast food sau la restaurant, nu imi comand niciodata suc. (un pahar cu suc are 10 lingurite de zahar!)
Consider ca zaharul este inamicul nr.1 al tenului si al sanatatii.
“In ziua de azi un occidental (in special cei care au o dieta tipic occidentala) consuma in medie 22 de lingurite de zahar pe zi – echivalentul a doua bauturi racoritoare, insumand pana la aprox 39 kg de zahar pe an. Este cu siguranta ingrijorator, avand in vedere ca in anii 1700 media de zahar consumata era de doar 2 kg de zahar pe an si acestea mai mult din surse naturale si sanatoase, cum sunt fructele, nu din alimentele procesate pe care le gasim azi in magazine.” Este un fragment dintr-un articol foarte interesant aici.
Zaharul in exces nu numai ca ne imbolnaveste, dar ne si imbatraneste mai rapid. Eu spre exemplu consum deja limita normala de zahar/zi numai in cafeaua de dimineata, dar pe parcursul zilei optez pentru fructe care ma si ajuta precum kiwi pentru vitamina C, afine si rodie pentru antioxidanti, goji si chia pentru nenumaratele proprietati antiage.
Atrag atentia ca si consumul de apa este foarte important, eu beau cam 4-5 litri de apa pe zi si chiar simt ca ajuta si metabolismul sa functioneze mai bine si imi mentine si pielea luminoasa.
Concluzia este ca daca esti sanatos si curat in interior, asta se vede si la exterior. Sunt foarte multe articole pe internet pe tema asta, important este sa le cauti si sa le aplici.
De exemplu zilele trecute am avut musafiri si am vrut sa ii rasfat cu tot felul de dulciuri de casa, am mancat panna cotta, briose, cornuri cu vanilie, lava cake…si s-a vazut asta imediat pe fata mea.

Food habbits

Another very important factor in our skins appearance is our day to day habits and lifestyle. Thinking about another great improvement that my skin experienced is when I stopped smoking and eating frequently at fast foods. I started smoking now and then with my entourage when I was in high school, but once I left for college I started smoking a lot, mainly because my parents were not around anymore (they were non smokers and would punish me if they had the slightest idea that I has smoking). To be honest I don’t even know what affected my skin more, the fact that I was smoking or the fact that I ate so bad, only junk food, coke, KFC, you name it, I didn’t abstain from nothing (about 10kg came after) and of course you could see the lifestyle on your skin because your body tries to detoxify. (I inserted a photo of me then I was 21, it’s obvious that I had a messy lifestyle, from my eyes to my belly, a image of me that does not represent who I am and in my opinion I look much older than today).
In the period in which my mother got sick and I returned in my hometown, I started to learn about food and how it affects our body’s, I learned how to cook, I read a few good books like The China Study and slowly I changed my lifestyle. Also when I returned home I noticed that my weight was way over my ideal one, it was a nightmare for me to wear shorts in the summer or heels…so I began to go to the gym and to let go of my bad habits like smoking and fast food. In one summer I lost about 10 kg. (I will talk more in another post about food and fitness, because it’s a getting pretty long:). Don’t think that now I’m like a monk and don’t eat anything tasty, I eat burgers and pizza and KFC, more so if I go on a holiday or a short trip, but I do it very rarely and I only drink water even if I eat at a fast food or restaurant, I never order a soda. (a glass of soda has about 10 tbs of sugar!)
I do think that sugar is our healths and skins greatest enemy. Today a average person consumes about 22 tbs of sugar/day, in just 2 soda drinks, the equivalent of 39 kg of sugar/year. It’s really concerning, taking in consideration that in the past the average sugar consumption was of 2 kg/year and this was mainly from natural and healthy sources, not from processed foods that we find in stores today.
The consumption of sugar in excess not only does make us more sick faster, but it also makes us age faster. I consume the limit of 2 tbs of sugar per day just in my coffee, but during the day I opt for sugars from fruits that also help my body like kiwi for vitamin C, blueberries and pomegranate for antioxidants, goji berries and chia seeds for the numerous anti-age properties.
I also want to mention the great importance of water consumption, I drink almost 4-5 liters of water/ day and I do feel like it helps me with my metabolism, keeps my skin luminous and overall keeps me healthy.
What I want to say is that if you are healthy and clean on the inside, it shows on the outside. There are many useful articles on this topic on the internet, you just have to gain interest and search for them and also apply them.
For instance, the last couple of days I had some guests and I wanted to spoil them with all kind of home sweets like panna cotta, muffins, lava cake….and it immediately showed on my face.

IMG_0829

07092008(006)
I know haha…

Produsele mele

(mentionez ca am un ten normal spre mixt, cu zona T foarte uleioasa, dar obrajii si ochii uscati, cate putin din toate:)
Crema de zi: Folosesc crema de la DermOrganic, sunt deja la al 3-lea tub si nu simt nevoia sa o schimb cu altceva. Are ingrediente bune, e antiage si sta foarte bine sub machiaj. Am folosit foarte multe creme de-a lungul timpului, unele chiar foarte scumpe, dar niciodata nu am simtit ca “fac ceva” special, dupa cum am spus, de cand folosesc Foreo tenul meu se comporta impecabil si nu mai simt nevoia sa gasesc creme minune, tot ce conteaza pentru mine este sa aiba ingrediente naturale si sa fie si antiage. Este la fel de important ca cel putin un produs de fata sa aiba factor de protectie solara, la mine fondul de ten Estee Lauder are, dar vara cand stiu ca stau in soare, imi aplic o crema cu cu cel putin factor de protectie 30 pe fata si gat.

IMG_0824.JPG

Crema de noapte: Folosesc crema de noapte Caudalie Resveratrol Lift, are acid hialuronic, peptide si resveratrol. Imi place extrem de mult crema asta, este foarte hranitoare si imi simt tenul foarte ferm dimineata. Nu cred ca este vreun produs Caudalie care sa nu imi placa, le-am folosit aproape toate produsele, sunt foarte bune si nu mi-au iritat pielea. De asemenea folosesc noaptea din cand in cand si un spray de fata de la Mario Badescu, contine apa de trandafir, aloe si ierburi, miroase divin si il folosesc ziua si ca spray de fixare peste machiaj pentru ca ii ofera un aspect mai hidratat si mai natural.

IMG_0825.JPG

Crema de ochi: Aici cred ca am cea mai lunga lista cu produse pe care le-am folosit, de la Clinique la Ole Henriksen, Rexaline, Caudalie, Estee Lauder, Weleda, Kiehl’s…etc. Eu am ochii destul de uscati cu linii fine de expresie, inevitabil cu trecerea timpului, si am nevoie de o crema hranitoare care sa imi mentina zona ochilor hidratata toata ziua/noaptea. Din toate cate am incercat, cea mai hranitoare este crema universala din ierburi de la Weleda, culmea ca e si cea mai ieftina. Are o consistenta destul de groasa si lipicioasa, dar este exact de ce am nevoie si se comporta foarte bine sub machiaj.

IMG_0823.JPG

Masca: Imi aplic o masca de cel putin 2 ori pe saptamana, fie ca e una detoxifianta din argila, fie ca e una hidratanta. Am 2 masti pe care le folosesc des, una de la Caudalie si una de la Apivita, dar masti se pot face si acasa, sunt multe retete pe internet.

IMG_0821.JPG

Toate produsele pe care le-am mentionat sunt potrivite pentru mine, poate ca pe viitor voi mai gasi produse pe placul meu, dar va tin la curent. Eu nu am fost niciodata la salon pentru tratamente sau alte proceduri, sincer nu imi place asa mult sa merg la salon, nu consider ca e necesar si cred ca ce fac acasa e mai mult decat suficient (cel putin pentru moment). Stiu ca fiecare dintre noi e diferit si unele lucruri nu functioneaza la fel pentru toti, asa ca sfaturile mele in mod general pentru un ten cat mai frumos si un corp curat sunt:
 • fa tot posibilul sa ai un stil de viata cat mai sanatos, cu un consum de cat mai putin zahar si cat mai putine tigari (sau deloc);
 • ai grija sa dormi suficient de mult (cel putin 9 ore) si nu uita ca cel mai odihnitor somn este acela intre orele 22:00 pm si 1:00 am;
 • consuma cel putin 4 litrii de apa pe zi (adica apa nu tot felul de lichide:P:);
 • obisnuieste-te sa folosesti produse de ingrijire a tenului mai naturale care chiar sa fie benefice;
 • ai grija ca zi de zi sa consumi cat mai multi antioxidanti, din afine, goji, chia, etc;
 • curata tenul in profunzime si mentine ustensilele de makeup curate.
Stiu ca poate v-ati asteptat la un altfel de skincare post si eu am dat-o pe stil de viata, dar nu vad rostul sa va arunc in fata tot felul de produse pentru ca din experienta mea nu are nici un sens sa folosesti fie o crema de 5$ de la Weleda sau o crema LaMer de 200$ daca se bat cap in cap cu obiceiuri proaste. Dar la sfarsitul zilei, viata ta iti apartine si nimeni nu poate sa iti zica ce sa faci sau cum sa o faci, asta vei descoperi singur, tot ce conteaza este sa fi fericit.
Kisses!

Products I use

(I’m mentioning that I have a normal to mixed complexion, with a very oily T zone, but my cheeks and eyes are very dry)
My daily moisturizer. I use the moisturizer from DermOrganic, I’m already on the 3rd tube and I don’t feel the need to change it with anything else. It has good and natural ingredients, it has anti-age properties and it sits very well under makeup. Over time I used many creams, some very expensive, but I never felt like they did something special for my skin, like I said, ever since I use Foreo, my skin behaves to good and I don’t feel the need for “miracle creams”, all that matters to me is that it’s natural and anti-age. It’s also very important that at least one face product  has sun protection, for me my Estee Lauder foundation has sun protection, but in the summer when I know I’m going to stay in the sun, I apply at least a SPF 30 cream on my face and neck.
My over night cream: I use the Caudalie Resveratrol Lift, it has hyaluronic acid, peptides  and resveratrol. I like it very much, it’s very nourishing and I feel my skin very good and firm in the morning. I don’t think there is a Caudalie product that I didn’t like, I used most of them and they are very good, non of them irritated my skin. I also use from time to time at night a face spray from Mario Badescu, it contains rosewater, aloe and herbs, it smells divine and I use it also as a makeup setting spray, it leaves my makeup more natural looking.
My eye cream: The list of eye products and treatments that I used is very long, from Clinique to Ole Henriksen, Rexaline, Caudalie, Estee Lauder, Weleda, Kiehl’s…..and so on. My eyes are pretty dry with some fine lines, inevitable with time, and I need a very nourishing eye cream that can maintain my eye area hydrated all day and all night long. Of all off them that I used, the most nourishing is the Weleda Skin food, it has a pretty thick consistency and it’s kind of sticky, but it’s just what I need and it behaves so good under makeup also.
My Masks: I apply a mask twice a week, usually a nourishing one and a clay one. At the moment I have 2 brands from which I buy my masks, Caudalie and Apivita, but I’m sure most of the natural ingredients masks are good.
All the products that I mentioned work for me, I may find in the future more products that I love, but I will keep you updated. I have never been to a salon to do facials or other treatments, to be honest I don’t enjoy going to a salon and I consider that what I do at home is more than enough (for now at least). I know that all of us are very different and not all products work the same for us, so my general advices for a great skin are:
 • do the best that you can do to have a healthy lifestyle, with a very low consumption of sugar and the less you smoke the better;
 • make sure to sleep for at least 9 hours and don’t forget that the best rest that your body has is between 22:00 pm and 1:00 am;
 • drink at least 4 liters of water/ day (and I mean just water, not liquids:P);
 • get used to use more natural skincare products that actually help your skin;
 • make sure that you consume antioxidants, from blueberries, goji, chia…;
 • deep clean your skin and keep your makeup brushes clean.
I know you maybe expected a different kind of skincare post and I started rambling about lifestyle, but I don’t see the point of throwing in your face all kind of products, because in my experience it has no sense if you use a 5$ natural cream or a 200$ LaMer cream if they fight head to head with bad habits. But at the end of the day, your life is your own and no one can tell you what to do, all that matters is that you are happy!
Kisses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s